Intuïtie en (hoog)gevoeligheid – lezing door Mieke Heijerman

4 oktober 2020, 10.30 (koffie/thee vanaf 10.00 uur). Kosten € 8,00 p.p.

Mieke HeijermanIedereen kent ze wel, die momenten dat je iets op je gevoel doet, of een heldere ingeving krijgt. Dat is de werking van je intuïtie: zomaar weten of iets goed is om te doen of niet, zonder tussenkomst van het logisch denken. Of je daar gebruik van maakt, hangt onder meer samen met of je hebt geleerd te vertrouwen op je intuïtieve ingevingen. Het mooie is dat elk mens, vrouw én man, de intuïtie kan ontwikkelen. De mate waarin hangt ook - maar niet alleen - samen met je aanleg, met je gevoeligheid. Gevoelige mensen nemen bepaalde signalen eerder waar en kunnen, als ze niet hebben geleerd dit in hun voordeel te gebruiken, er ook door overweldigd worden.

Door je intuïtie te trainen, vergroot je je zelfkennis. Dat is nodig om te weten of je bijvoorbeeld met oude angstgevoelens of projecties te maken hebt of met een intuïtief signaal. Om je intuïtie te versterken, is het dus nodig om geïnteresseerd te zijn in wie jij bent, ook in relatie tot anderen. Vanuit dat vertrekpunt zul je steeds helderder gaan voelen, zien, weten en horen. Dan kun je je gevoeligheid inzetten als instrument, in plaats van dat je het als een handicap ervaart.

Werken met het energieveld om de mens heen kan een hulpmiddel zijn bij dit proces. Gevoelens en gedachten zijn namelijk energieën die als zodanig waar te nemen zijn, vol kleur en beweging. Als je je hier meer bewust van wordt, krijg je meer informatie en durf je eerder op je waarnemingen te vertrouwen en daarnaar te handelen.

Tijdens deze interactieve lezing leer je hoe je steeds beter kunt luisteren naar je intuïtie zodat je je (hoog)gevoeligheid als kracht ervaart en inzet. We doen een of meerdere oefeningen en er is ruimte voor vragen.

Mieke Heijerman (1961) geboren en opgegroeid in Aalten, is theologe (Universiteit Utrecht) en heeft de opleiding aan het Centrum voor Effectieve Intuïtie te Haarlem afgerond. Ze heeft sinds 1999 een coachingspraktijk in Houten en is tevens werkzaam als geestelijk verzorger in verpleeghuizen (Nieuwegein/Rotterdam). Ze schreef twee boeken: een autobiografie over haar spirituele ontwikkeling, en een boek waarin twaalf levensverhalen van mensen op hoge leeftijd met elk een andere levensovertuiging. Zie: www.miekeheijerman.nl.

In verband met de 1,5 meter-regelgeving verzoeken wij belangstellenden zich aan te melden. Dat kan telefonisch: (0315) 241253 of per e-mail j.brinke87@upcmail.nl Werkgroep Balans Vrijzinnigen Varsseveld e.o.