Koninklijk lintje voor Jannine Garretsen

Groot was zondag 12 december de verrassing voor Jannine Garretsen toen zij na afloop van de dienst in de NPB in Aalten, koninklijk werd onderscheiden.

Voorafgaand aan de uitreiking werd Jannine toegesproken door Tineke Ubbels die haar bedankte voor haar vele jaren van inzet en enthousiasme in het bestuur van de NPB Aalten-Winterswijk over een periode van meer dan 30 jaar. Joke Zetstra bedankt ook Geb die haar al die tijd trouw terzijde stond en steunde met praktische hulp. Vanuit het bestuur van de gemeenschap Varsseveld sprak Gerda ten Brinke Jannine toe.
Toen werd gevraagd of nog iemand het woord wilde stond burgemeester Bert Berghoef van Aalten op. De verbazing van Jannine was compleet toen hij haar in naam van de koningin een lint met medaille in de Orde van Oranje-Nassau opspeldde; dit als blijk van waardering voor de belangeloze inzet voor verschillende Aaltense organisaties.

Jannine dankte iedereen voor de verrassing die haar ten deel valt. Ze vindt het normaal dat men zich inzet voor anderen. Toch is zij heel blij met de eer die haar deze zondagochtend te beurt is gevallen. Een uitgebreid verslag van deze zondagochtend valt te lezen in het maandblad de Eendracht van januari 2011.


Meer fotoalbums »