Netty Hengeveld bevestigd als voorganger

Netty Hengeveld is zondagmorgen 9 januari 2011 bevestigd als voorganger van onze NPB. Met Peter Samwel had zij de viering voorbereid, waarin het thema luidde; ‘Kopje onder op de grens van oud en nieuw’.
Netty is geen onbekende in onze vrijzinnige geloofsgemeenschap. ‘Geboren in de Dominee Thomsonstraat kon het niet anders of je moest terugkeren in Varsseveld,’ schetste Marjan Hengeveld die namens het landelijk hoofdbestuur van de NPB èn als zus Netty toesprak, na afloop van de viering.
Netty heeft gewerkt in de NPB en de PKN-geloofsgemeenschap van Eibergen en gaat in Varsseveld aan de slag als voorganger/pastoraal medewerker en heeft als aandachtsgebieden Aalten/Winterswijk en Dinxperlo. Tevens zal zij Peter Samwel vervangen.
Haar overweging was gebaseerd op Genesis 1, 1 en 2 en Mattheus 3: 11-17. Met name uit het laatste Bijbelgedeelte dat spreekt van de doop van Jezus in de Jordaan, gebruikte Netty als rode draad. De rivier de Jordaan als grens, maar ook om er in onder te gaan en, net als bij een de gang door de woestijn, er vernieuwd weer uit te komen.
Na afloop van de viering waren er ook woorden van welkom van Gerda ten Brinke, voorzitter van onze afdeling en dominee Frederieke Hulshof namens de PKN-gemeente Varsseveld.


Meer fotoalbums »