Activiteiten en het coronavirus (vernieuwd op 15 januari 2022)

Beste mensen,
U hebt het allemaal wel gehoord, er gaat weer veel op slot. Dat betekent dat de activiteiten van onszelf en van buiten voorlopig niet doorgaan. Helaas, het is niet anders. Houd u in ieder geval deze pagina van de website in de gaten. Alle eventuele veranderingen kunnen we daarop vermelden.
U kunt via deze website en de Eendracht op de hoogte blijven van de activiteiten. Op het YouTube-kanaal de Gele Bus zijn diverse filmpjes van vieringen en gesprekken te bekijken.
Hebt u ook een bijdrage of een vraag/opmerking? Mail naar degelebus@swen.nu of bel naar (06) 431 671 39 (Helene Westerik) of (06) 224 979 69 (Nicoline Swen). Voor andere vragen kunt u natuurlijk altijd bellen met Nicoline of een bestuurslid.

Wij wensen u allen goede feestdagen en een weerzien in 2022.

Overzicht van komenden activiteiten

16 januari 2022
10.00 uur
Oecumenische viering
Oecumenische gebedsdienst voor de eenheid in de Grote- of Laurentiuskerk te Varsseveld. Het thema van deze oecumenische viering is ‘Licht in het duister’. In het verhaal van de magiërs uit het oosten lezen we dat zij de ster van Christus hebben zien opgaan en dat zij op weg gaan om Hem te aanbidden. Zij staan symbool voor mensen uit de verschillende volken die samen de pasgeboren koning vereren. Het materiaal voor de Week van gebed voor eenheid is dit jaar voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. Als kleine, kwetsbare gemeenschap leven zij in een regio waar spanningen en gewelddadige conflicten aan de orde van de dag zijn en waar eenheid vaak ver te zoeken is.
Voorganger in deze dienst is Nicoline Swen en werkgroepleden uit de verschillende kerken hebben hun inbreng tijdens deze dienst.
21 januari 2022
14.00 uur
Meditatie

Deze activiteit gaat niet door.

Meer info: Riemke de Boer, tel. (0315) 32 91 07
e-mail: riemkedeboer@hetnet.nl
23 januari 2022 Viering Den Es

Deze viering gaat niet door.

26 januari 2022
10.30 uur
Winterwandeling
door de Slangenburg vanaf parkeerterrein van het kasteel Slangenburg in Doetinchem. Een wandeling door de Slangenburg in wintertooi! We gaan op pad met het thema 'RUST'. Mooie teksten/bijdrages om tijdens het lopen te delen, zijn altijd welkom. De wandeling zal ongeveer 5 km zijn en gaat over onverharde paden. Afhankelijk van het weer kunnen we na afloop buiten of bij het Koetshuis nog iets drinken (bij Koetshuis op eigen kosten).
Aanmelden : Nicoline Swen, tel. (06) 224 979 69
e-mail: voorganger@vrijzinnigenvarsseveld.nl
6 februari 2022
10.30 uur
Lezing Peter Samwel: 'Enkel het ene'

Peter Samwel (1953) brengt in zijn nieuwste boek ‘Enkel het Ene” de tegendelen samen. Hij verbindt de symbooltaal van Tarotbeelden met het gesproken woord van bestaande Christelijke teksten en verenigt zo het ‘mannelijke ‘ woord met het ‘vrouwelijke’ beeld, het traditioneel bepalende met het eigentijdse vernieuwende.
Voor Peter is het geestelijke– en spirituele werk, zijn levenswerk. Zijn werk wil een bijdrage zijn om een leven binnen de duali-teit vorm te geven vanuit heelheid en eenheid, kortom van-uit de non-dualiteit.

Entree: € 10,- inclusief koffie/thee.
Aanmelden bij Els Hermsen: tel. (06) 101 235 93
e-mail: hermsenels@gmail.com

13 februari 2022
10.00 uur
Kerk Viering
Voorganger: Dhr. Hans le Grand
Autodienst: mw. W. Nijhof, tel. (0315) 24 12 06