Activiteiten en het coronavirus

Beste mensen,
Inmiddels kunt u zonder opgave weer overal naartoe. Toch is het soms prettig om te weten hoeveel mensen er komen. Het staat dan bij de betreffende activiteit aangegeven. Verder gaan we weer zoals voorheen door met het organiseren van activiteiten. U kunt ze vinden op deze website. Graag ontmoeten we u bij onze vieringen, lezingen, gezellige middagen en avonden.

En…elke vrijdagochtend van 10.30 – 11.30 uur bent u van harte welkom bij onze koffie-inloop voor een kopje koffie of thee én een gezellige gesprek. Ingang kerk. Ook is daar de gelegenheid een kaarsje te branden voor het leed in Oekraïne. En, laten we blijven omzien naar elkaar!

U kunt via deze website en de Eendracht op de hoogte blijven van de activiteiten. Op het YouTube-kanaal de Gele Bus zijn diverse filmpjes van vieringen en gesprekken te bekijken. Hebt u ook een bijdrage of een vraag/opmerking? Mail naar degelebus@swen.nu of bel naar (06) 431 671 39 (Helene Westerik) of (06) 224 979 69 (Nicoline Swen). Voor andere vragen kunt u natuurlijk altijd bellen met Nicoline of een bestuurslid.

Overzicht van komende activiteiten

vrijdag
7 oktober 2022
20.00 uur
Doré van Deijck en Lizet van Beek Vrij én…Zo Logo Vrijenzo

Dit keer weer iets heel anders dan anders bij Vrij én…Zo.

Chansons door Doré van Deijck en Lizet van Beek. Rokerige Chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse cabarets. Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijnigt: Franse chansons op z’n best.

In het progamma Les vieux amants nemen Doré en Lizet als Les Enfants du Paradis ons mee naar de wereld van grote chansonniers als: Barbara, Brel, Piaf en meer waarin stad, nacht, liefde, passie en verlangen op melancholische wijze wordt bezongen.

Vrijdag 7 oktober in ’t Witte Kerkje van Varsseveld, Doetinchemseweg 5. Start : 20.00 uur, inloop: 19.30 uur
Toegang: vrijwillige bijdrage.
Meer informatie: vrijenzo@gmail.com of (06) 413 917 84 (Gerwin)

zondag
9 oktober 2022
10.30 uur
Sebo Ebbens Inspiratie en ontmoeting Lezing

Auteur Sebo Ebbens is Tibetaans boeddhist en gaf college aan de boeddhistisch geïnspireerde Naropa Universiteit in Boulder waar de vijf Tibetaanse boeddhistische wijsheden een belangrijke plaats innemen. Hij komt ons vertellen over zijn nieuwste boek: Vriendelijk en vol mededogen. Wijs en vaardig handelen in het leven van alledag. Een boek dat is voortgekomen uit alle cursussen die hij over ‘leven en sterven’ gegeven heeft. Zelf zei hij hierover in een interview dat onlangs in het Contact stond: "Uit deze cursussen bleek dat vriendelijk en meedogend zijn een belangrijke voorwaarde is voor zowel een goed leven als goed sterven".

Tijd: 10.30 uur – 12.30 uur (incl. korte pauze), kerk open om 10.00 uur.
Waar: Centrum 't Witte Kerkje, Doetinchemseweg 5, Varsseveld
Entree: 10 euro (incl. koffie/thee)
Info: lezing@vrijzinnigenvarsseveld.nl

dinsdag
11 oktober 2022
14.30 uur
Remigius kerk, Steenderen   60+ Club met Johan Eppink

Johan Eppink was in zijn werkzaam leven koster in dienst van de Prot. Kerk in Steenderen samen met zijn vrouw. Daarnaast verzorgde hij in Steenderen en buurtdorpen alles wat nodig was. “Als ik nu terug kijk kom ik tot de conclusie dat wij altijd met mensen om gingen. Dit gaf veel voldoening. Mijn verhalen gaan niet over het werk, maar in de verhalen en gedichten staan nbewust mensen centraal.”

Datum: 11 oktober
Waar: de Eendracht
Entree: Vrije gift
Info : Willie Semmelink, 0315-29 83 91

zondag
16 oktober 2022
10.00 uur
Kerk Viering

Voorganger: mw. N. Swen-Fischer
Autodienst: mw. I. ter Maat, tel. (06) 221 031 70

dinsdag
18 oktober 2022
10.00 uur
Inspiratie en ontmoeting Leeskring Thomasevangelie

We lezen verder in het Thomasevangelie. Ditmaal lezen en bespreken we logion 9 en 10. Van harte welkom om (een keer) mee te doen! Op www.thomasevangelie.nl is de tekst te vinden. Wij gebruiken de vertaling en het commentaar van Bram Moerland. Natuurlijk kan ik e.e.a. ook toemailen.

Waar: kantoor, ingang bij hetfietsenhok
Kosten: geen (bijdrage voor koffie/thee is fijn)
Info: Nicoline

vrijdag
21 oktober 2022
20.00 uur
Inspiratie en ontmoeting Meditatieavond op thema

Je verbinden met je mens-zijn
Na een lange zomerpauze gaan we op dit thema mediteren. We gaan binnen geleide meditaties ons verbinden met ons stoffelijk lichaam. Met ons mens zijn. Binnen de meditaties blijven we in ons lichaam. Bewegen ons met onze aandacht op de verbinding met het Al Wat Is. Dit terwijl we ons er bewust van zijn, dat we in ons lichaam zijn. Er komt een bijzondere verbinding tot stand vanuit jezelf in de stof met het Al Wat Is. Je lichaam expandeert en komt op deze manier in verbinding met het Veld, met het Al Wat Is, met het punt van niets dat tegelijkertijd het punt van alles is. Volop in verbinding met de Bron vol Liefde en Licht. Op deze manier bevestigen we, dat we als mens nu op aarde ons leven leven. Kom je ook aan deze avond meedoen?

Tijd: 20.00 – 21.45 uur napraten tot 22 uur, de deur staat om 19.30 uur open.
Waar: het voorportaal van Centrum ‘t Witte Kerkje
Entree : kosteloos. Een vrijwillige bijdrage is welkom.
Info: Riemke, 0315-329107 of riemkedeboer@hetnet.nl

zondag
30 oktober 2022
10.00 uur
Kerkraam Viering (Verjaardag van de afdeling)

Voorganger: dhr. M. Chevalking, m.m.v. NPB-ensemble Autodienst: mw. W. Mateman, tel. 0315 24 33 61

maandag
31 oktober 2022
10.00 uur
Inspiratie en ontmoeting Leeskring Verwarrende verhalen uit de bijbel

Misschien ken je ze nog van vroeger of zijn ze helemaal nieuw voor je; die bijbelverhalen waarvan je je afvraagt waarom ze in de bijbel staan en wat ze betekenen. Iedere maand lezen we een verhaal en zoeken samen naar de/een betekenis, ook in deze tijd! We beginnen met het verhaal van David en Batseba (2 Sam. 11).

Waar: kantoor, ingang bij het fietsenhok
Kosten: geen, bijdrage voor koffie/thee is fijn.
Info: Nicoline

vrijdag
4 november 2022
20.00 uur
Derk-Jan, Herman en Lisanne
Vrij én…Zo Logo Vrijenzo

Derk-Jan Terpstra heeft inmiddels al meerdere concerten gegeven op de piano. In Kiev heeft hij een paar jaar terug een pianoconcours voor amateurs gewonnen. Derk-Jan heeft inmiddels een breed repertoire aan muziek, Pop , Blues ,en /of klassiek hij draait er zijn handen niet voor om.

Herman Haan werd vroeger ook wél de hard rock dominee genoemd, vanavond wordt er uit ander vaatje getapt. Al zingend en verhalend vermaakt hij ons, vaak met een lach, soms met een traan.

Lisanne Knol is de zangeres van de Achterhoekse band Lizzy Turnip, maar vanavond dus met Derk-Jan en Herman. Muziek uiteenlopend van rock tot mooie luisterliedjes.

In ’t Witte Kerkje van Varsseveld, Doetinchemseweg 5 Start om 20.00 uur, inloop: 19.30 uur.
Toegang: Vrijwillige bijdrage
Naderere informatie : vrijenzo@gmail.com of (06) 41 39 17 84 (Gerwin)

zondag
13 november 2022
Inspiratie en ontmoeting Lezing

Nadere informatie volgt.

zondag
20 november 2022
10.00 uur
Kerk ingang Gedachtenisviering

 

zondag
11 december 2022
10.00 uur
Kerk Dialectviering

 

zondag
18 december 2022
16.00 uur
  Kerstwandeltheater

Dit jaar zal het kerstwandeltheater weer plaatsvinden op zondag 18 december vanaf 16 uur. Start en eindpunt zijn ditmaal de Eendracht. Wij zoeken nog vele vrijwilligers! Zowel spelers als mensen achter de schermen. Interesse? Geef je alsjeblieft op bij Nicoline.

zaterdag
24 december 2022
19.00 uur
Kerstavondviering

 

zondag
25 december 2022
10.00 uur
  Kerstmorgenviering

 

zaterdag
31 december 2022
13.00 uur
Inspiratie en ontmoeting Wereldvrede Meditatie

Nadere informatie volgt.